Skip to content

In ons ontwerpproces staat het benaderen van sfeer centraal. Wij zoeken naar een uitstraling die nauw aansluit bij de identiteit van de opdrachtgever. Het is ons doel om websites te maken die eenvoudig te navigeren, goed vindbaar en eenvoudig door de klant zelf te updaten zijn. Om onze uren (en daarmee kosten) te beperken gebruiken we Wordpress-thema’s als basis. Wij maken al onze ontwerpen op maat, iedere website ziet er anders uit.

Als je al een website hebt kunnen wij deze een frisse, nieuwe look geven. Als je nog geen website hebt kunnen wij alles voor je regelen. We hebben ook veel ervaring met ontwerp en analyse van e-mail nieuwsbrieven. 

websites

websites

In ons ontwerpproces staat het benaderen van sfeer centraal. Wij zoeken naar een uitstraling die nauw aansluit bij de identiteit van de opdrachtgever. Het is ons doel om websites te maken die eenvoudig te navigeren, goed vindbaar en eenvoudig door de klant zelf te updaten zijn. Om onze uren (en daarmee kosten) te beperken gebruiken we Wordpress-thema’s als basis. Wij maken al onze ontwerpen op maat, iedere website ziet er anders uit.

Als je al een website hebt kunnen wij deze een frisse, nieuwe look geven. Als je nog geen website hebt kunnen wij alles voor je regelen. We hebben ook veel ervaring met ontwerp en analyse van e-mail nieuwsbrieven. 

stap 1: profiel

In een intake-gesprek bespreken we doelen, wensen en visuele voorkeuren. Samen bepalen we het budget in de vorm van een strippenkaart met ontwikkeluren en de intensiteit van het traject. Kun je veel zelf doen, dan scheelt dat uren aan onze kant. Als je tijd je lief is, kunnen wij ook bijvoorbeeld tekstschrijven en beeldbewerking overnemen.

stap 2: schetsfase

Wij doen voorstellen in de vorm van schetsen, waarna je de richting verder kunt bepalen en de selectie van layouts, indeling, kleuren en lettertypen steeds verder kunt verfijnen. Uiteindelijk blijft een definitieve visuele identiteit over.

stap 3: bouw

Wij bouwen de schets na als een testwebsite in Wordpress. We zorgen ervoor dat de website goed werkt op alle formaten schermen, niet alleen computer- maar ook smartphone- en tabletschermen. De inhoud van de website wordt door jou aangeleverd en wij plaatsen die op de test-website.

stap 4: hosting

Wij regelen de aankoop van de domeinnaam, sluiten een hostingpakket af en maken een e-mail adres aan. Na groen licht gaat de website draaien op je nieuwe domein. Wij voorzien de site van keywords die door Google goed te vinden zijn en installeren plugins, onder andere voor beveiliging en archivering.

stap 5: overdracht

Als laatste stap ontvang je van ons een backup van de website voor het archief. Om in de toekomst zelf wijzigingen in je website te kunnen maken, ontvang je een stap-voor-stap tutorial.

atelier aida

Atelier Aida biedt naailessen en patroontekencursussen. Inspiratie voor de vormgeving, fotografie en website waren authentiek, transparant, edgy, minimalistisch, warm. Dit leidde tot een site waarbij de foto’s vrij minimale, cleane opnames zijn van de kledingstukken die genaaid kunnen worden. De pagina’s zijn bewust heel leeg gehouden. De kleuren zijn vaalblauw tot warmgrijs.

ik verduurzaam

IK verduurzaam biedt coaching aan mensen met stress, burn-out en bore-out gerelateerde klachten. De site moet aansluiten bij de communicatiebehoefte van mensen die soms overprikkeld kunnen zijn: rust werd een belangrijk uitgangspunt. De kleuren zijn ingetogen maar wel warm. Het beeld is gemaakt door een collage van papieren, geverfde stroken neer te leggen zodat er denkbeeldige, rustgevende landschappen ontstaan.

badge cafe

Badge Cafe uit Londen is bij allerlei culturele gelegenheden aanwezig met een “Badge Making Station”. Rondom een grote tafel kunnen aanwezigen aanschuiven om uit een overvloed aan boeken en tijdschriften beelden en teksten te scheuren en mini-collages in een button te laten vervatten. De initiatiefnemer wilde een website die recht deed aan het chaotische, creatieve  proces van badge-making. Het is een scrollbare site waarop de badges in 3-D liggen, alsof ze op tafel liggen. De achtergronden zijn wisselende uitvergrotingen van pagina’s uit tijdschriften. 

fysio goudenregen

Deze maatschap van fysiotherapeuten in de Goudenregenstraat in Den Haag vroeg ons om een restyling van de bestaande website. Het originele logo is een illustratie van een blad dat van groen in een goudgelige kleur verandert. Dit werd uitgangspunt voor de huisstijl en de website. We gebruikten de kleuren in een visual van overlappende, half transparante grafische vormen. Door de tekst in witte, zwevende kaders hier bovenop te plaatsen wordt een modern, helder effect bereikt en ziet de website er weer nieuw uit. 

moroccco with mo

Een start-up gidsen bedrijf in Marrakech, Marokko vroeg om een minimalistische site die volkomen anders was dan die van de concurrentie. We hebben een site ontworpen met een focus op Instagram-achtige fotografie. De kleur van de woestijnlucht bij opgaande zon was de inspiratie voor een felblauwe blauw kleur in het logo en de achtergronden. Het doel van de website is om mogelijk toekomstige klanten te verleiden om een tocht te boeken. Na het duiken in een schatkist aan afbeeldingen bouwden we een website die fotorijk is met een tweeluik-ontwerp. De site is nog in ontwikkeling.

vera blok

Opdrachtgever Vera Blok wilde een bescheiden aanwezigheid op het internet. Ze koos er bewust voor om op de hele website slechts drie zwart/wit beelden te laten zien. Ook de teksten zijn teruggebracht tot de essentie.

samenspraak uitvaartzorg

Marion Bollongino vroeg ons om een website te ontwerpen voor haar bedrijf Samenspraak Uitvaartzorg. Doel: een ingetogen site met een frisse, moderne uitstraling. Om te zorgen dat er wat kleur in de site kwam, zonder dat het een kleurige site werd, werden alle foto’s in een duotone petrolkleur geplaatst. 

westerpolikliniek

De Wester Polikliniek is een verzamelgebouw voor verschillende medische en paramedische dienstverleners. Voor de website grepen we terug op het historische pand, de voordeur die alle zorgverleners delen.  De kleuren uit het oorspronkelijke logo werden behouden maar op een moderne manier opnieuw gebruikt.

archisto

Archisto is een bureau voor architectuur- en bouwhistorie. Voor de nieuwe huisstijl kozen we uit een aantal klassiek blauwe kleuren. Centraal staat het transparante, ijle blauw dat op iedere pagina terugkomt. Sommige pagina’s hebben kleur en andere niet, sommigen hebben veel informatie, anderen niet. Het omzetten van foto’s in een duotoon zorgt ervoor dat de foto’s visueel bij elkaar passen.

psychotherapie praktijk d. tielen

Voor de psychologiepraktijk ontwierpen we een eenvoudige website. Het concept achter de afbeeldingen is een abstracte weergave van natuur in de vorm van schaduwen van bomen en planten.

eveline visser

Beeldend kunstenaar Eveline Visser vroeg ons om een website te ontwerpen waar haar werk kon worden gepresenteerd. We ontwierpen een amorfe layout waarin de kunstwerken op een losse, bijna terloopse manier zijn gerangschikt, zonder veel toelichting op het werk.

josefien & co

Voor Josefien Tegelaar creëerden we een beeld gebaseerd op een bouwtekening in blauwdruk, de traditionele beeldtaal van de architectuur. Het was een uitdaging om een veelvoud aan foto’s zodanig te plaatsen dat de site nog steeds een minimalistische uitstraling behield. Dit losten we op door de beelden in een fotostrook te plaatsen die in eerste instantie zwart/wit is, maar door er overheen te bewegen in kleurbeelden verandert.