Skip to content

In ons grafisch ontwerp creëren we een visuele identiteit die nauw aansluit bij de opdrachtgever en zijn of haar professionele doelen. We ontwerpen een set van elementen die de basis vormt voor alle communicatiemiddelen (zoals logo, lettertypen, kleuren en compositie).

Als deze visuele elementen zijn bepaald, passen we die toe op de verschillende communicatiemiddelen – van visitekaartjes, briefpapier en brochures tot uitnodigingen, verpakkingen en de vormgeving van je website.

graphic
design

graphic design

In ons grafisch ontwerp creëren we een visuele identiteit die nauw aansluit bij de opdrachtgever en zijn of haar professionele doelen. We ontwerpen een set van elementen die de basis vormt voor alle communicatiemiddelen (zoals logo, lettertypen, kleuren en compositie).

Als deze visuele elementen zijn bepaald, passen we die toe op de verschillende communicatiemiddelen – van visitekaartjes, briefpapier en brochures tot uitnodigingen, verpakkingen en de vormgeving van je website.

atelier aida

Atelier Aida biedt naailessen en patroontekencursussen. Inspiratie voor de vormgeving, fotografie en website waren authentiek, transparant, edgy, minimalistisch, warm. Het logo werd een woordbeeld in borduursteek, met kleine loshangende draadjes. De richtlijn voor fotografie werd minimale, cleane opnames zijn van de kledingstukken die genaaid kunnen worden. Op de site werd dit vertaald tot veel lege ruimte, minimale ingetogen esthetiek en kleuren van vaalblauw tot warmgrijs.

badge cafe

Badge Cafe uit Londen is bij allerlei culturele gelegenheden aanwezig met een “Badge Making Station”. Rondom een grote tafel kunnen aanwezigen aanschuiven om uit een overvloed aan boeken en tijdschriften beelden en teksten te scheuren en mini-collages in een button te laten vervatten. De initiatiefnemer wilde een website die recht deed aan het chaotische, creatieve  proces van badge-making. Het is een scrollbare site waarop de badges in 3-D liggen, alsof ze op tafel liggen. De achtergronden zijn wisselende uitvergrotingen van pagina’s uit tijdschriften. 

ik verduurzaam

IK verduurzaam biedt coaching aan mensen met stress, burn-out en bore-out gerelateerde klachten. De site moet aansluiten bij de communicatiebehoefte van mensen die soms overprikkeld kunnen zijn: rust werd een belangrijk uitgangspunt. De kleuren zijn ingetogen maar zeer warm en hebben een relatie met de natuur. Het beeld is opgebouwd door een collage van geverfde papieren stroken neer te leggen zodat er denkbeeldige, rustgevende landschappen ontstaan.

fysio goudenregen

Deze maatschap van fysiotherapeuten in de Goudenregenstraat in Den Haag vroeg ons om een restyling van de bestaande website. Het originele logo is een illustratie van een blad dat van groen in een goudgelige kleur verandert. Dit werd uitgangspunt voor de huisstijl en de website. We gebruikten de kleuren in een visual van overlappende, half transparante grafische vormen. Door de tekst in witte, zwevende kaders hier bovenop te plaatsen wordt een modern, helder effect bereikt en ziet de website er weer nieuw uit. 

morocco with mo

Een tourgids in Marokko vroeg ons om een naam voor zijn bedrijf en ook een huisstijl te ontwikkelen die in één klap een moderne, frisse en betrouwbare indruk overbrengen. Met de kleur blauw van een woestijnlucht als uitgangspunt hebben we een logo ontwikkeld met een Arabisch aandoend lettertype. 

vera blok

Voor onze opdrachtgever Vera Blok ontwierpen we een analoog achtergrondbeeld voor haar huisstijl en website. Met driehoeken van gekleurd papier maakten we een compositie die daarna werd gescand en als digitaal beeld werd gebruikt. De huisstijl omvat visitekaartjes, huisstijl briefpapier en een rapport sjabloon.

archisto

Voor dit architectuurhistorisch bureau maakten we een pilot voor de serie van koffietafelboek. Ook voerden we deze uit in een prachtige hardcover uitgave. Het boek vertelt het verhaal van een pand met een rijke geschiedenis. Onze briefing was om ondanks de vele historische foto’s een eigentijdse, zelfs edgy uitstraling te creëren.

siderus

Deze distributeur van voedinssupplementen en vitaminen wilde een huisstijl die aansloot bij het logo van de reeds bestaande winkel. Het woord Siderus heeft te maken met een vlinder. Elementen uit het oorspronkelijke logo van een bloem werden hergebruikt en zo kwamen we tot een halve vlinder. 

josefien & co

De expertise van Josefien Tegelaar ligt bij onderzoek en conservering van historische gebouwen. Ons ontwerp is een bouwtekening in blauwdruk, de traditionele beeldtaal in de architectuur. In plaats van één heldere lijntekening is er een veelvoud van afdrukken te zien, geïnspireerd op de veranderingen van een gebouw en haar bouwtekeningen met de jaren. De huisstijl bestaat uit visitekaartjes, briefpapier en adresstickers.

samenspraak uitvaartzorg

Marion Bollongino vroeg ons om een huisstijl en website te ontwerpen voor haar bedrijf Samenspraak Uitvaartzorg. Doel: een ingetogen stijl met een frisse, moderne uitstraling. 

min-studio

Voor de huisstijl van onze studio wilden we duidelijk weergeven waar we voor staan: het creëren van simpel en minimalistisch ontwerp. We hebben gekozen voor een zwart wit ontwerp met veel lege witte ruimte, een sans-serif lettertype en een sterke ‘kerning’  De huisstijl omvat visitekaartjes, with compliments cards, adresstickers en briefpapier.

enviroplast

Voor Fiberplast (leverancier van duurzaam gerecyclede vloerdelen) maakten we een serie brochures over hun product Enviroplast. Ook fotografeerden we een aantal case study’s. Om het groene karakter van het materiaal te benadrukken, kozen we voor een combinatie van natuurfoto’s en projectfoto’s.